Aşkın Gözyaşı Çiçeği Özellikleri ve Bakımı

Aşkın Gözyaşı Çiçeği, Madagaskar’a özgü çok yıllık etli bir bitkidir. Aynı zamanda Binlerin Annesi, Timsah Bitkisi, Meksika Şapkası Fabrikası ve Şeytan Omurgası olarak da adlandırılır.

Bitki, Çam ağaçlarına çok benzeyen bir desende düzenlenmiş kalın, etli yapraklara sahiptir. Yapraklar mavi-yeşildir ve altında mor lekeler vardır. Bitki, yapraklarının kenarlarında binlerce küçük bitkicik üretir, dolayısıyla adı. Çiçekler ılık mevsimin başında (Nisan civarında) görünür, ancak uzun süre kalmazlar ve bitki daha sonra solmuş görünür. Çiçekler bitkinin ömrü boyunca ara sıra açar ve iç mekan bitkilerinde görünmezlerse endişelenmenize gerek yoktur.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Aşkın Gözyaşı Çiçeği Bakımı

Bir Aşkın Gözyaşı Çiçeği ile karşılaşana kadar gerçekten az bakım gerektiren bir tesisle karşılaşmamışsınızdır. Bu etli çalılar herkesin bildiği gibi büyümesi kolaydır. Herhangi bir yardıma ihtiyaçları yok. Bu doğru; herhangi bir yardıma ihtiyaçları yoktur.

Hemen şimdi bahçenize bir tane dikebilir ve unutabilirsiniz. Yıllar sonra geri gelin ve o küçük bitki, çok sayıda ofsetiyle bahçenizi ele geçirmiş olacak. Yapraklar, kök alıp bitki haline gelen bitkicikleri döker ve yaprakları oluşturur ve tekrar bitkicikleri döker. Düzgün yönetilmezse hızla kontrolden çıkabilen erdemli bir döngüdür. Çoğu bahçıvan bu çalıları tam da bu nedenle saksılarda yetiştirir; Bu bitkilerin çoğalmasını önlemek için.

Askin-Gozyasi-Cicegi-Bakimi
Askin-Gozyasi-Cicegi-Bakimi

Işık ve Konum

Aşkın Gözyaşı Çiçeği, tam güneşi seven bir etlidir. Kısmen gölgeli bir konum, büyümesini engellemez, ancak o kadar büyümez veya çok fazla ofset üretmez. Sıcak iklimlerde yaprakların kavrulmasını önlemek için öğleden sonra biraz gölge gerekli olabilir. İç mekanlarda olduğu gibi dış mekanlarda da iyi büyürler. Bir bahçeyi ele geçirmelerini önlemek için öncelikle saksılara yerleştirilirler. Aydınlık, havadar bir pencere, saksı bitkisi için mükemmeldir.

Sulama

Bu bitkiler kuraklığa çok dayanıklıdır ve haftalarca susuz kalabilirler. Aslında, sulama arasında tamamen kurumasına izin verirseniz daha iyi sonuç verirler. Toprak tamamen kuruduktan sonra su. Derin sulayın, ancak bitkinin suda oturmasına izin vermeyin. Aşırı sulama, stresli bir numuneye neden olur, ancak Binlerce Anneyi öldürmez.

Önerilen İçerik :   Yaprak Güzeli Çiçeği Özellikleri ve Bakımı

Hava Sıcaklığı

Aşkın Gözyaşı Çiçeği, Madagaskar’a özgüdür, yani sıcak ve kuru koşullara alışıktır. Bu nedenle, benzer bir ortamda en iyisini yapacaktır. 40 dereceye kadar soğuğa dayanabilirler, ancak bundan memnun olmazlar. Soğuk iklimlerde, bu bitkileri sıcaklığın daha tutarlı olduğu iç mekanlarda yetiştirmek en iyisidir. Aslında, donma sıcaklıkları, bu bitkileri herhangi bir kesinlikte öldürmenin tek yollarından biridir.

Nem

Bu bitkiler her iki şekilde de umursamıyor. Kuru bir ortamda olduğu kadar nemli bir ortamda da mutlular. Bu nedenle, ortalama oda koşullarıyla tamamen uyumludurlar ve nem seviyelerine herhangi bir dikkat etmeniz gerekmez.

Gübre

Aşkın Gözyaşı Çiçeği idareli bir şekilde gübreleyin; yılda bir kez fazlasıyla yeterli. Etli bir gübre veya yarı güçte bir kaktüs gübresi kullanın. Bu bitkiler hafif besleyicilerdir ve çok fazla gübre köklerini yakar. Ayrıca gübrelemeden tamamen vazgeçmeyi de seçebilirsiniz ve herhangi bir olumsuzluk olmayacaktır. Bu bitki zaten agresif bir yetiştiricidir; fazla yardıma ihtiyacı yok.

Budama

Bitkinizin boyutunu veya şeklini kontrol etmek istiyorsanız, budamak için standart makas kullanın. Bu bitkiler yaşlandıkça uzun bacaklı ve üstü ağır olabilir. Düşmelerini önlemek için onları budayabilirsiniz.

Aşkın Gözyaşı Çiçeği Neye İyi Gelir?

Aşkın Gözyaşı Çiçeği hızla büyüyen bir etlidir. Sukulentlere nasıl bakılacağına dair iyi bir örnek olabilir. Ayrıca ihmale toleranslıdır, bu da onu yeni başlayanlar için iyi bir bitki yapar. Yayıldığı benzersiz yoldan bahsetmiyorum bile; her gün yapraklardan büyüyen ofsetler görmüyorsunuz.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir