Bitki bahçesi fikirleri – gerçekten kullanacağınız bir bitki bahçesi ortaya çıkarın. Toplam başarı ile kendinizinkini büyütmek için bazı kazanan bitki bahçesi fikirleri mi arıyorsunuz?
Kızarmış bir tavuğa veya yaz salatasına taze bahçe lezzetleri eklemek için evde yetiştirilmiş nane yapraklarını koparmaktan veya bir dal kekik toplamaktan daha tatmin edici bir şey yoktur. dev olarak bahçe trendi, kendi bahçeni yetiştirmenin faydaları yemekle bitmiyor.
‘Pandemi sırasında milyonlarca insan kendi yiyeceğimizi yetiştirmenin sevincini keşfettik. Aslında, Google’da ‘sebze yaması’ için yapılan aramalar, karantina sırasında yüzde 75 oranında arttı ve bu eğilim hala bir uzaklaşma belirtisi göstermiyor.’
‘Büyüyen meyve, sebze ve otlar bahçenizde de kişisel karbon ayak iziniz üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.’
‘Maksimum sonuçlar için, genellikle denizaşırı ülkelerden ithal edilen meyve ve sebzeleri tercih edin, çünkü bu ürünler en yüksek emisyona sahiptir. Yiyeceklerinizi evde yetiştirmek, plastik ambalaj içeren ürünlere olan bağımlılığınızı da azaltacaktır.’
Dönüm araziniz, küçük bir balkonunuz veya sadece bir mutfak pencereniz olsun, tüm yemek pişirme ihtiyaçlarınıza yardımcı olacak bitki bahçesi fikirlerini bir araya getirdik ve sürdürülebilir bahçe önyükleme için.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Bitki bahçesi fikirleri 2021
1. Bitkilerinizi akıllıca seçin
Biberiye, nane, adaçayı, fesleğen ve kişniş iyi bir başlangıç noktası olsa da, yemek yapmayı sevdiğiniz bitkileri düzenli olarak ekmeyi gerçekten istersiniz. çözerken kendin nasıl yetiştirilir, kendinizi kaptırmayın, asla kullanmayacağınız çok miktarda bitki ekmenin bir anlamı yok.
2. Bitki bahçesi konumu
Otlar, iyi drene edilmiş, nemi tutan toprak ile güneşli, hafif bir yerde en iyi şekilde büyür. Frenk soğanı, nane ve maydanoz gibi otları saksıya alın ve kolay toplanabilmesi için kapının yanında saklayın.
Güneş ışığının en iyi şekilde sırılsıklam olması için saksıları kışın içeriye getirmeyi ve güneye bakan bir pencere pervazına yerleştirmeyi unutmayın.
3. Otlar güneşi ve gölgeyi sever
Otlar iki kategoriye ayrılabilir: güneşi sevenler ve kısmi gölgeyi sevenler. Kekik, adaçayı, biberiye, Fransız tarhun ve kekik güneşe müdavim olurken, maydanoz, frenk maydanozu ve kuzukulağı gölgede kalıyor.
Optimum sonuçlarla büyüdüklerinden emin olmak için bitkilerinizi ihtiyaçlara göre grupladığınızdan emin olun.
4. Bitki istilasından kaçının
Nane ve nane, yemek pişirmek ve çaylarda kullanmak için harika olan klasik darphanelerdir ancak bahçeyi ele geçirebilirler. Kaplarda ve yarı gölgede yetiştirerek kontrol kazanın. Bu hızlı büyüyen çeşitler tarafından boğulabilecek diğer bitkilerle birlikte ekmemeye çalışın.
5. Bitki bahçenizi aşırı doldurmayın
Kişniş, fesleğen ve dereotu, özellikle aşırı kalabalık veya kuru topraklarda hızlı bir şekilde civatalanabilir. Cıvatalama, bitkinin yaşam döngüsünün sonu anlamına gelir ve kötü bir tada neden olur. Bu nedenle, mahsulünüzü canlı tutmak ve bir süre için tekmelemek için düzenli ekimler yapmayı unutmayın. kolay bahçe fikri.
6. Otları düzenli olarak kesin
Nane gibi otlar çiçek açtıktan sonra bir kesintiye ihtiyaç duyacaktır. Onlardan düzenli olarak toplamak ve çiçek saplarını çıkarmak, taze yaprakların büyümesini teşvik edecek ve bitkilerin uçlarından seçerseniz, gür yeni büyümeyi teşvik edecektir. Daha odunsu bitkiler için (adaçayı, biberiye, kekik), şekillerini korumak için hafif bir kuru erik gerekir.
7. Kapalı bir bitki bahçesi dikin
Küçük bir bahçeniz varsa veya hiç açık alanınız yoksa, sorun değil, tek ihtiyacınız olan büyük bir saksı, biraz toprak ve bir kap bitki bahçesi yapmak için birkaç bitki. küçük bahçe fikri veya mutfak pencereniz için.
Her şeyden önce, kabınızı ve kaç tane bitki ekeceğinizi seçin – bahçe merkezinden çok sayıda bitki satın aldıysanız, kümeleri ayırın ve saksıya yerleştirin.
8. Kendin Yap bir bitki ekici yapın
Dikey ekiciler, fazla açık alanınız yoksa idealdir ve paletlerden yapılan bu DIY ekici, yerden tasarruf etmenizi sağlar. bütçe bahçe fikri.
- Bir palet alın ve oluğu oluşturmak için her sıranın altını başka bir paletten gelen ahşapla doldurun
- Her kutuyu bir bitki astarı ile hizalayın ve drenaj için her kutunun altına delikler açın.
- Ön tarafa kalıcı işaretleyici ile bitkilerin adını yazın.
- Kaligrafi becerilerinize güvenmiyorsanız, elinize rehberlik etmesi için kağıttan bir şablon oluşturabilirsiniz.
9. Sarah Raven’ın en iyi bitki bahçesi ipucu
10. Arıları bitki bahçenize çekin
Arı bahçesi fikirleri arıların gelişmesine ve hayatta kalmasına yardımcı olacak doğal ekosistemler yaratmak.
Bunlar on arı dostu bitki yanlış gitmeyeceğinizden emin olacaktır.
11. Bir masada yerleşik bir bitki ekici oluşturun
Bir bitki bahçesi fikirleri için yeterli yeriniz yok mu? Yerleşik bir bitki ekici ekleyerek mevcut bahçe masanıza basit bir işlem yapabilirsiniz.
Hangi otlar birlikte ekilebilir?
Genellikle birlikte ekilen otlar arasında adaçayı, kekik, biberiye, mercanköşk, lavanta ve kekik bulunur. Bu bitkilerin daha yavaş büyüyen bitkilerinizi boğmasını önlemek için diğer bitkilerle birlikte nane ekmeden kaçının.
Birçok bitki, büyüme mevsiminde kaplarda birlikte çok iyi yetişir.. Ancak, farklı türleri tek bir kapta karıştırmak göründüğü kadar kolay değildir.
Birlikte ekilen bitkilerin aynı ihtiyaçlara sahip olduğundan emin olun. Örneğin, bitkilerinizin yetiştirme gereksinimlerini öğrenin ve bol su ve güneşe veya daha az suya ve daha fazla gölgeye ihtiyaç duyanları gruplayın.
Yeni başlayanlar için bir bitki bahçesine nasıl başlarsınız?
Bir bitki bahçesine başlamak, yeni başlayan bahçıvanlar için kendi yiyeceklerini yetiştirmek için harika bir yoldur çünkü otlar yetiştirmesi oldukça kolay bitkilerdir.
Tohumlardan bitki ekmekten daha kolay olamazdı. Fesleğen, kişniş ve maydanozu ocaktan nisana kadar mutfak pencerenizin pervazında saksıda yetiştirebilirsiniz. Daha sonra yaz havası yaklaşıp sıcaklıklar yükselmeye başladığında, toprak koşulları izin verdiğinde, soğan ve dereotu tohumlarını doğrudan dış mekan saksılarına veya doğrudan toprağa ekebilirsiniz.
İsterseniz, tohumlarınızı tohum tepsilerine ekin ve fidelerin yaklaşık üç inç boyunda olmasını ve bahçenize ekmeden önce tüm donma riskinin geçmesini bekleyin.’
‘Her üç ila dört haftada bir sıvı gübre ile besleyin. Kesmeye başlamadan önce yerleşmelerini bekleyin – ideal olarak bir sapın üç bölümü olacaktır – ve ardından sezon boyunca düzenli olarak ihtiyacınız olanı hasat edebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?
Bitkiler hayatımızda rolü yönüyle baya bir katkı yapan sistem içerisinde faydalarını saymakla bitiremediğimiz ekosistem canlılarıdır. Bu yönüyle de bitki bahçesi yapmak çok pozitif bir harekettir.
Ekosistem dengesinin bozulduğu ve küresel ısınmanın canlı hayatını olumsuz yönde etkileyen böyle zamanda bahçeye balkona saksıya dikilecek oksijen üreten her bitki çok önemli. yapılan çalışmalarınız verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
O kadar güzel bilgiler var ki bayıldım gerçekten emeğinize sağlık