Site icon Ev Dekorasyonları

Mandaldan Peçetelik Yapımı Resimli Anlatım

Mandaldan peçetelik yapımı son zamanlarda oldukça popüler olan ve dikkat çeken tasarım fikirleri arasında yer almaktadır. Özellikle kullanılmayan ve kırılan mandallar burada oldukça fazla işe yaramaktadır. Böylelikle kırılan mandallar geri dönüşüm yöntemi ile birlikte yeniden farklı bir işlem için kullanılabilmekte bu da tasarruf için önemli bir adım olmaktadır.

Çoğu kişi kırılan veya birbirinden ayrılan mandalları tekrar işe yaramayacağı düşüncesi ile çöpe atmaktadır. Oysa çamaşır asmada artık kullanılamayacak olan kırık mandallar üzerinde yapılacak birkaç basit çalışma ile oldukça hoş bir peçeteliğin yapımında aracı olabilecektir. Mandaldan peçetelik yapımı için gerekli malzemeler hazırlandığında gerisi hayal gücüne kalmaktadır.

Mandaldan Peçetelik Yapımı Nasıl Olur?

Mandaldan peçetelik yapımı için hayal gücünü biraz zorlamak yeterlidir. Bunu yanında farklı kaynakları da rehber olarak kullanabilirsiniz. Bu işlem için tahta mandal kullanmak işlemden alınacak başarı için daha doğru bir tercih olacaktır.

Peçetelik Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Mandaldan peçetelik yapımı işlemine başlamak için ilk olarak mandalları tellerinden tek tek ayırmak gerekmektedir. Tellerinden ayrılan mandallar düz kısımları bir araya gelecek ikişerli şekilde yapıştırıcı ile birbirine yapıştırılmalıdır.

Mandal yapıştırma işleminde dikkat edilmesi gereken husus iki mandalında birbirine denk gelecek şekilde yapıştırılmasıdır. Bu işlem için 24 parça şeklinde mandal yani 12 adet mandal kullanılmalıdır. Yapıştırılan 12 çift mandal uçları aynı yöne bakacak şekilde hepsi yan yana birbirine yapıştırıcı ile yapıştırılmalıdır. Bu işlemle ortaya C şeklinde bir görünüm çıkacaktır.

Yapıştırma işlemi yapılan mandallar bir kenarda kurumaya alınırken diğer mandallarda yine tellerinden ayrılmış bir şekilde ikişerli olarak birbirlerine yapıştırılmalıdır. Bir önceki işlem gibi yapılıp görsel bir bütünlük sağlanmalıdır. İkişerli yapıştırma işleminin ardından 12 çift mandal uçları aynı yöne gelecek şekilde birbirine yapıştırılmalıdır.

Mandaldan peçetelik yapılması için diğer aşamada 12 şerli olarak yapıştırılan mandallar bir kenara alınarak kalan 4 çift mandal ikisi bir araya gelecek şekilde sırt sırt ikişerli olarak yapıştırıcı ile yapıştırılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Dondurma çubuklarından raf yapımı

4 çift halinde ayrı ayrı yapıştırılan mandallar iki iki birbirine yapıştırılarak önceden yapıp hazırlanılan parçanın alt kısmına yatay gelecek bir şekilde yapıştırılmalıdır. Kalan mandallar aynı parçanın yanında aynı hizaya gelecek şekilde birbirine denk bir şekilde yapıştırılmadır.

Mandaldan Peçetelik Yapımı

Son yapılan kısım peçeteliğin peçete konulacak olan kısmı olduğundan 2 şerli olarak mandal yapıştırmak yeterli olacaktır. İkişerli olarak yapıştırılan mandalların ön kısımlarına yapıştırıcı sürülerek bir kenara koyduğumuz diğer parça bunun tam üzerine yapıştırılmalıdır.

Ön ve arka kısımları birbirine denk gelecek ve uyumlu olacak şekilde yapıştırılan mandallar kuruma işleminin ardından vernik veya uygun görülen bir parlatıcı ile parlatılmalıdır. Bundan sonraki kısım tamamen kişinin tercihine ve zevkine kalmış bir durumdur.

Kişiler tercihleri doğrultusunda peçeteliklerini süsleyebilirler. Mandaldan peçetelik yapımı oldukça basit ve eğlenceli bir iştir. Zamanlarını eğlenerek ve öğrenerek geçirmek isteyenler evde mandal yaparak kendilerine ek bir kazanç kapısı da oluşturabilirler.

Exit mobile version