Değerli Begonvilinizin çıkmak üzere olduğundan endişe mi duyuyorsunuz? Begonvilinizin güzel yeşil gövdeleri ve yaprakları aniden sarkıyor ve kahverengiye ve kırılganlığa mı dönüyor? Panik yapma; bitkinizi eski ihtişamına geri getirme şansınız var. Sonuç olarak, ölü bir begonvil canlandırılması için pek çok yöntemi göstererek yaşadığınız zorluğun üstesinden gelmenize yardımcı olmak için buradayız.
Begonvillerimin Ölmesinin Sebebi Nedir?
Begonvil, çok fazla suistimale dayanabilen dayanıklı bir bitkidir, ancak her şey gibi, onun da ölmeye başlayacağı bir sınırı vardır. Bir Begonvil çeşitli nedenlerle ölüyor olabilir. Aşırı sulanma veya yavaş akan topraktan kaynaklanan kök çürüklüğü bunlardan biridir. Bunun nedeni Begonvil’in sıcak, güneşli ve kuru olan doğal yaşam alanıdır. Sonuç olarak, daha az suyla büyür ve çok fazla su kök çürümesine neden olabilir.
Begonvilinizin ölmesinin bir başka nedeni de güneş ışığı eksikliğidir. Bunun nedeni, bu bitkinin bol güneş ışığının olduğu yerlere özgü olmasıdır. Sonuç olarak Begonviliniz yeterince doğrudan güneş ışığı almazsa ölmeye başlayabilir. Begonviller bazen soğuk hava nedeniyle yapraklarını ve çiçeklerini kaybedebilir. Bitki genellikle yaz aylarında toparlanırken, mevcut soğuk tamamen ölmesine neden olabilir.
Ölmekte Olan Begonvilleri Nasıl Diriltirsiniz?
Begonvil bitkinizin gerçekten ölmekte olduğunu belirlediğinizde, bundan sonra ne yapacağınızı ve onu nasıl kurtaracağınızı bulmanız gerekecek. Sonuç olarak, sevimli bitkinizi canlandırmak için aşağıdaki önerileri bulduk. İlk önerimiz, bitkinin aşırı sulanmadığından emin olmaktır. Bu bitkinin düzenli ve aşırı sulanması, sıcak ve kuru koşullarda geliştiğini daha önce göstermiş olduğumuz için köklerin çürümesine neden olabilir. Sonuç olarak, bitkiyi sulamadan önce, toprağı hissederek tamamen kuruduğundan emin olun.
Toprak nemliyse bitkiyi sulamamanız ve tamamen kurumasını beklemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Toprak yeterince kuruduktan sonra Begonvilleri bolca sulayın. Doğal ortamında kuraklığı tolere etmesi ve ardından yağmurlar geldiğinde iyice sulaması gerektiğini unutmayın. Sonuç olarak, Begonvil’i korumanın en iyi yolu onu nadiren ama cömertçe sulamaktır. Sulamalar arasında 3-4 hafta ara verilmesi bizce en ideal çözümdür.
Çabuk kurumasını sağlamak için Begonvilinizin toprağına kum karıştırmak, onu canlı tutmanın başka bir stratejisidir. Bu, toprağın kök çürümesine yol açabilecek çok fazla nem tutmasını önleyecektir. Begonvilleriniz toprağa ekilmişse ve toprağı yenileyemiyorsanız kum kanallarını kullanabilirsiniz. Uzun kanallar oluşturmak için bitkinin toprağını küçük bir mala ile kazın.
Bundan sonra, onları kumla doldurabilirsiniz. İşiniz bittiğinde, toprak eskisinden daha iyi kuruyacak. Ayrıca bitkinin tüm ölü kısımlarını kesmek için makas kullanmanızı öneririz. Ölü olanlar begonvilin tepesine doğru, diri olanlar ise alt kısmına yakın olacaktı. Bu sadece Begonvil bitkinizin daha düzenli görünmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda neredeyse tamamının canlı olmasını da sağlayacaktır. Ek olarak, bitkinizin yeterli miktarda doğrudan güneş ışığı aldığından emin olun. Begonvilleri daha güneşli bir yere taşıyamıyorsanız, güneş ışığının bitkiye ulaşmasını engelleyebilecek herhangi bir şey arayın ve mümkünse kaldırın. Bunun nedeni, Begonvil bitkisi bir miktar gölgede gelişebilse de, karakteristik üç yapraklı çiçeklerinin günlük yeterince güneş ışığı almadıkça çiçek açmamasıdır.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?