Ev dekorasyonunuz için parke markaları ve fiyatları oldukça önemlidir. Dekorasyona başlamanın ilk adımı ev ya da oda içerisinde temel yapıların kararını vermekten geçer. Önceliğiniz her zaman parke ve duvar boyalarından başlamak olmalı. Özellikle parke konusu uzun yıllar boyunca sizi idare edecek bir nokta olduğundan doğru tercih yapmak hem enerji hem de maddi anlamda tasarruf sağlayacaktır. Peki parke markalarında neler var? Hangi parke markalarını tercih etmek gerekir?
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Laminat Parke ve Lamine Parke Arasındaki Fark Nedir?
Parkelerin modellerini ve markalarını incelemeden önce sık sık duyacağınız iki kavrama değinmek gerekiyor. Laminat ve lamine parke olarak ayrılan parke modellerinin arasında basit ayrımlar bulunuyor. Laminat parke, doğal olmayan maddelerden üretilmiş modelleri temsil ediyor. Lamine parkeler ise tamamen ağaçtan üretilmektedir. Ağaçtan elde edilen maddelerin sıkıştırılıp (preslenip) kullanıma hazır hale getirilmesidir.
İlginizi Çekebilir: 4 Farklı Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? (Videolu)
Kullanılan malzemeler farklı olunca parke markaları arasında fiyatlandırmalarda da değişimler meydana geliyor. Lamine parkeler tamamen doğal olduğundan fiyat olarak daha pahalıdır. Ancak doğal olmasından ötürü sağlıklı yaşam ve kullanım ömrü de daha fazladır. Laminat parkeler ise doğru bir marka tercih edildiği müddetçe uzun kullanım ömrüne sahip olabilir. Aynı zamanda daha uygun fiyatlarla satın almanız da mümkün olacaktır.
En Çok Satılan Laminat Parke Markaları Nelerdir?
Parke satış noktaları ve internet üzerinden inceleme yapıldığında parke konusunda belli başlı markalarla karşılaşacaksınız. Kimi markalar ithal kimi markalar ise yerli olarak ayrılmaktadır. Parke konusunda yerli markaların da müşteri üzerinde oluşturduğu olumlu dönütler mevcuttur. Burada tercih esnasında hem markanın güvenirliğine hem de parkeyi kullanacağınız alana göre tercih yapmanız gerekir.
Fiyat performans açısından parke markaları ve fiyatları incelendiğinde belirli markalarla karşılaşıldığından bahsetmiştik. Tercihleriniz arasında bulundurabileceğiniz ve incelemeniz gereken parke marka isimleri:
- Çamsan,
- Serfloor,
- Vario,
- HERO,
- Floorpan,
- Vinfloor gibi isimler mevcuttur.
Laminat Parke Markaları ve Fiyatları Nelerdir?
Yazının önceki kısmında bahsedilen markalara ait laminat parkelere ulaşmanız mümkündür. Parke fiyatları konusunda bilgi vermek gerekirse bu konuda netlik mevcut değildir. Markaların üretimi ya da ithal durumuna göre fiyatlandırmaları değişiklik gösterir. Ancak kesin olan durum laminat parkenin lamine parkeye göre daha uygun fiyatlı olması bulunmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Ev Dekorasyonunda L Koltuk Kullanımı
Parke markaları ve fiyatları incelendiğinde fiyatlandırmanın metre kare üzerinden yapıldığını göreceksiniz. Alanınıza göre parkelerin şekillendirmesini siz yapabileceğiniz gibi bu konuda uzman kişilerden yardım da alabilirsiniz. Genel olarak piyasada laminat parkenin metre karesi 100-300 TL arasında değişirken, lamine parkelerin fiyatları ise 150- 800 TL arasında değişmektedir. Bu kadar geniş bir skalaya sahip olmasında markalar arasındaki kalite farkının fazla olması bulunuyor.
Alman Laminat Parke Markaları Daha Kaliteli mi?
Parke seçimi esnasında çoğu kişinin Alman modellerine yöneldiği apaçık bir gerçektir. İthal parkeler arasında Almanya’dan getirilmiş parkelerin bu derece satmasının altında ise ‘Alman kalitesi’ onayı bulunuyor. Çoğu üretim alanında kendi kalitesinden bahsettiren Alman ürünleri arasında parkelerin bulunmamasına şaşmamak gerekiyor.
Aslında alacağınız parkenin kalitesine tamamen karar verecek olan sizlersiniz. Alman parke markaları elbette sahip olduğu bir kalite yadsınamaz. Ancak sırf durum böyle diye yerli marka almamalısınız anlamına da gelmiyor. Sizin ihtiyacınız olan güzel bir görünüm ise farklı markalara da yönelebilirsiniz. Ancak görünümden ziyade sert bir zemin oluşturması ve yıllar boyu ağırlığı kaldırıp dayanması ise buna yönelik de markalar arasında eleme yapmalısınız. Fakat çoğu markalara nazaran Alman markalarının bu konudaki kalitesi de müşteriler tarafından dile getirildiğini de unutmamalısınız. Tercihlerinizi alanınızın genişliğine ve hedeflerinize göre yapabilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?